wat anderen zeggen…

*** LET OP: PER 01-01-2023 IS DE PRAKTIJK GESLOTEN! ***
Je wilt wel een afspraak plannen. Maar ergens voel je nog twijfel. Want het gaat op dit moment beter met je kind. Of je vindt het lastig om hulp te vragen bij zoiets ‘normaals’ als de opvoeding. Of je hikt tegen de kosten aan. Of …. Allemaal begrijpelijke bezwaren. Vragen en twijfels die jouw voorgangers ook hadden. Daarom vind je hier hun ervaringen. Lees ze rustig door en laat je inspireren tot het daadwerkelijk maken van die afspraak. Jij en je kind zijn welkom!

‘Nu hebben we weer een meisje in huis dat straalt, geniet van vriendschappen en als bijvangst ook nog schoolresultaten die omhoogvliegen.’

Onze dochter (10 jaar) had gedurende langere periodes last van buikpijn en constipatie met ziekenhuisopname tot gevolg. De kinderarts kon geen medische oorzaak vinden. Als ouders zaten wij met onze handen in het haar en hadden naar ons gevoel alles al geprobeerd. We waren op zoek naar tools voor haar om met haar buikpijn en met onbekende of onverwachte dingen te leren omgaan. En ook hoe wij als ouders haar het beste konden benaderen. Toen kwam Rosalinde op ons pad en dat bleek een gouden greep. Wij zijn intens dankbaar voor de manier waarop zij in korte tijd met onze dochter een band wist op te bouwen en tips aanreikte.

Ze leerde onze dochter hoe te luisteren naar haar lichaam, hoe ze haar gedachten kon sturen hoe ze om kon gaan met meidenvriendschapjes. Het was prachtig om te zien hoe onze dochter genoot van de trouwe honden Nika & Bor en de knutselopdrachten. Nu hebben we weer een meisje in huis dat straalt, geniet van vriendschappen en als bijvangst ook nog schoolresultaten die omhoog vliegen. Zo trots op ons meisje!

ouder van een 10-jarig meisje | coachtraject

Binnen een klein aantal sessies lukte het hem om eerder en op een rustige manier aan te geven wat hij niet prettig vond.​’

Onze zoon was boos, heel boos! Ineens een ontploffing vanuit het niets. Het duurde lang voordat we hem weer rustig kregen en begrepen wat er nu eigenlijk aan de hand was. Het leidde tot onmogelijke situaties thuis. Door onze eerdere ervaring met Rosalinde was de stap naar haar snel gemaakt. 

Samen gingen ze aan de slag. Onze zoon leerde om zijn opkomende boosheid sneller te herkennen, zodat hij eerder kon aangeven dat hij zich niet fijn voelde. Ook werkten ze aan het verbeteren van zijn zelfbeeld.

Onze zoon ging altijd met veel plezier naar Rosalinde. Ook wij vonden het prettig om handvatten te krijgen om hem te kunnen helpen. Binnen een klein aantal sessies lukte het hem om eerder en op een rustige manier aan te geven wat hij niet prettig vond, waardoor zowel het aantal ontploffingen als de heftigheid minder werden. 

ouder van een 6-jarige jongen | coachtraject

‘Als hij in het verleden een hond tegenkwam, liep hij er met een boog omheen, het liefst via een andere straat.’

Onze zoon is bij Rosalinde geweest voor zijn angst voor honden. Als hij in het verleden een hond tegenkwam, liep hij er met een boog omheen, het liefst via een andere straat. Hij wilde zelf van zijn angst afkomen. Zo stoer! Hij oefende met Nika en ging steeds een stapje verder. Hij mocht dit in zijn eigen tempo doen. De laatste keer heeft hij bij Nika op de grond gezeten, haar geaaid en geborsteld. Daarna heeft hij ook nog een paar keer de hond van de buurvrouw uitgelaten. Hoezo bang voor honden?! Zo trots!

ouder van een 10-jarige jongen | training ‘omgaan met honden’

‘Onze dochter heeft de coaching van Rosalinde als heel positief ervaren en is er sterk uitgekomen, ze vond het echt jammer dat ze niet meer naar Rosalinde hoefde.’

Hoe kwamen wij bij Rosalinde terecht?

Onze dochter is erg gevoelig en maakt zich snel druk over ‘kleine’ dingen. Ook als ze moe is of zich even niet zo lekker voelt krijgt ze te veel prikkels waar ze zich dan even geen raad mee weet.

Zo werd afgelopen zomer papa geopereerd en mama moest gaan werken. Dit was heel moeilijk voor haar en dit uitte zich in boze, verdrietige paniekaanvallen. Haar tante maakte deze ook mee en zei: ‘Daar moet je echt wat aan doen hoor!’

Aangezien haar tante kleuterjuf is heeft ze wel een goede kijk op gedrag van kinderen en zo nodig de juiste aanpak daarvoor.

Zo kent ze Rosalinde ook en ze zei: ‘Ik denk dat zij jullie echt kan helpen.’ We hebben toen een gesprekje met onze dochter gehad en uitgelegd wat Rosalinde doet, even op haar site gekeken en toen was de keuze snel gemaakt, We gaan dit doen en hopen dat onze dochter er sterk uitkomt en zich weer snel happy voelt!

Het eerste contact

Een afspraak was gelukkig zo gemaakt, je kunt overdag en ‘s avonds terecht bij Rosalinde. Eerst hadden wij als ouders een intakegesprek om te bespreken waar wij tegenaan liepen en wat wij graag anders zouden willen zien. Toch best spannend, je wilt het beste voor je kind!

We werden heel vriendelijk ontvangen en voelden ons al snel vertrouwd, het is fijn dat de praktijk in huis is, dat geeft een veilig gevoel, het is heel licht en open. Na onze eerste kennismaking was het de beurt aan onze dochter. Ook heel spannend, want hoe reageert zij en voelt ze zich veilig? Ook dit ging helemaal vanzelf en ze voelde zich meteen op haar gemak, ook mocht ze nog even Nika en Bor aaien omdat ze honden zo leuk vindt. Helemaal top!

Het traject

Rosalinde dacht dat onze dochter ongeveer 8 afspraken nodig had en dan zouden we kijken hoe het resultaat was en zo nodig nog verder gaan.

Onze dochter ging heel graag naar Rosalinde toe en kon niet wachten wanneer ze weer mocht. Elke les begint met wat drinken en het doornemen van de afgelopen week. Rosalinde kijkt goed naar wat je kind nodig heeft en past daar haar les op aan. Ze is hierin erg creatief en er zijn dingen waar je als kind en ouder later ook nog wat aan hebt zoals bijvoorbeeld het successendoosje en rode en groene ‘pizzapunten’. De les wordt afgesloten met een werkmapje waarin wordt genoteerd wat ze die dag hebben gedaan, geleerd en het wat het leukste was. Ook mag je een cijfer geven hoe je je voelt. Als ouder mag je de laatste 10 min erbij zijn, heel fijn!

Conclusie

Onze dochter heeft de coaching van Rosalinde heel positief ervaren en is er sterk uitgekomen, ze vond het echt jammer dat ze niet meer naar Rosalinde hoefde. Mama kan zonder problemen gaan werken, en ze heeft vooral geleerd om zich niet overal druk om te maken, en dingen van haar af te zetten. Ze zit weer goed in haar vel en als het even tegen zit helpen de dingen die ze heeft meegekregen van Rosalinde van de verschillende lessen haar weer om dingen goed te zien!

Al met al Rosalinde heeft geen ‘zeven sprongen’ vooruitgang geboekt maar wel duizend die onze dochter haar hele leven lang mee kan dragen!!

ouder van een 8-jarig meisje | coachtraject

Rosalinde nam mijn zoon ‘onzichtbaar’ bij de hand en hielp hem om de eerste weken in zijn nieuwe klas goed door te komen.​​’

Soms moet je als ouder sterk genoeg zijn om je zwakte te herkennen en om afstand te nemen om je kind verder te laten groeien. Mijn zoon ging naar de middelbare school. Zoals vele anderen het ook doen. Ach ja. Het is even wennen, maar met een ouder als ik, een ervaren coach en moeder, moest het geen probleem zijn. Des te zwaarder was de teleurstelling dat het toch niet helemaal lekker liep. Hoe fijn was het dat mijn zoon bij Rosalinde een coachingstraject mocht volgen. Het was even onwennig voor mij en voor hem, maar Rosalinde wist ons beiden gerust te stellen. Niks hoefde en alles was oké. Zonder haar regels en meningen op te leggen, nam Rosalinde hem ‘onzichtbaar’ bij de hand en hielp hem om zijn eerste weken in zijn nieuwe klas goed door te komen. Zij gaf bruikbare tips zonder opdringerig te zijn. Een zeer prettige ervaring die mijn zoon hielp om zijn ‘watervrees’ te overwinnen.

ouder van een 12-jarige jongen | coachtraject

We twijfelden vooraf wel: is ze niet te jong en te verlegen? Maar we hebben nu een sterk meisje met zelfvertrouwen, dat heel duidelijk haar eigen weg kiest.​’

Onze dochter voelde zich gepest door haar vriendinnetje op school. Ze snapte niet waarom. Door hetgeen er op school gebeurde, voelde ze zich niet prettig meer. Avond na avond was het huilen en praten. Onze tips en adviezen hielpen niet. Toen ze niet meer naar school wilde, omdat ze bang was wat er die dag ging gebeuren, hebben we Rosalinde gevraagd om te helpen. 

We twijfelden vooraf wel: is ze niet te jong en te verlegen? Na het intakegesprek en de uitleg van Rosalinde waren we om. Voor ons meisje was het erg prettig dat ze zelf aan mocht geven hoe lang ze aanwezig was in of buiten de ruimte. Dit gaf haar al snel een vertrouwd gevoel. Ook de activiteiten en spelletjes waardoor ze spelenderwijs leerde duidelijker haar grenzen aan te geven en proactief actie te ondernemen in plaats van reactief, vond ze leuk om te doen. Daarnaast werkte Rosalinde met haar aan haar zelfvertrouwen.

Sindsdien is onze dochter een sterk meisje met zelfvertrouwen, dat heel duidelijk haar eigen weg kiest. Het liefst met haar vrienden en vriendinnen, maar ook alleen. Zoals ze zelf aangeeft: ‘Ik kan alleen een goede vriendin zijn, als ik zelf lekker in mijn vel zit.’

ouder van een 5-jarig meisje | coachtraject

Doordat we nu bij jou geweest zijn voor onze dochter, hebben we weer handvatten om met haar gedrag om te kunnen gaan.​’

Voor onze zoon zijn we destijds naar jou gekomen i.v.m. zijn driftbuien. Ik weet nog goed dat hij niet naar je toe wilde. Hij kende jou niet en vond dat maar niets…. Maar dat was al gauw over toen hij met mij de eerste keer bij je binnen kwam. Je bent heel open en rustig en straalt dat uit. De kamer is ook fijn ingericht. Dat geeft je al een prettig gevoel. Onze zoon kan zich er weinig van herinneren zegt hij, maar de honden vond hij toch wel het allerleukste.

Voor onze dochter kwamen we naar jou omdat we niet meer wisten hoe we met haar boosheid en brutaliteit om moesten gaan. Onze dochter kwam heel graag, dit geldt overigens ook voor onze zoon. Onze dochter vond het vooral leuk om van alles te knutselen en met de honden te spelen. De middag dat ik met haar samen bij jou was vonden we ook heel fijn.

Doordat we nu bij jou geweest zijn voor onze dochter, hebben we weer handvaten om er mee om te kunnen gaan. Ook dat zij en ik vaker iets leuks gaan doen, de steen, ons woordje en natuurlijk alles wat we op papier hebben gezet. We zijn er nog niet met haar, maar dankzij jou gaat dit zeker goed komen.

Bedankt voor de mooie kaart die ze heeft gekregen via de post. Die krijgt een mooie plek op haar kamer.

Rosalinde, bedankt wat je allemaal voor ons gezin betekend hebt. Wij zullen jou zeker bij andere gezinnen aanbevelen. Ga vooral door zoals je nu bezig bent.

Ouder van een 11-jarig meisje en een (destijds) 11-jarige jongen | coachtraject

De coaching heeft onze dochter een stuk sterker gemaakt.​​’

Onze dochter heeft een aantal jaren geleden bij jou coaching gehad om wat weerbaarder te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen en om te leren om gewoon zichzelf te mogen zijn. Ze is anders dan haar leeftijdsgenoten door een groeistoornis. Toen ze bij jou begon met de coaching zat ze niet lekker in haar vel door de bewustwording dat ze anders was. En dat kon ze moeilijk accepteren. Ze heeft de coaching met jou als heel leuk en prettig ervaren. Je bouwt de behandeling goed op door iedere keer een klein stapje verder te gaan en het initiatief bij het kind te leggen. Alles mag maar vooral niets moet! Echt super! En natuurlijk de hulp van je hond Nika. De coaching heeft onze dochter een stuk sterker gemaakt. Zo trots!

Ik zou iedereen praktijk De Zevensprong adviseren. Jouw aanpak, je rust en je vertrouwen en vriendelijkheid en lieve vriend Nika zijn een perfecte match. Dank je wel Rosalinde! 

ouder van een 9-jarig meisje | coachtraject

‘Precies wat je een kind wenst tijdens een coachtraject.’ 

Wij zijn bij jou terechtgekomen omdat ik je al een aantal keer ontmoet heb. Ik vond je toen al gelijk een fijne, warme vrouw met een zachte en rustige uitstraling. Precies wat je een kind wenst tijdens een coachtraject.

Onze dochter leek na een aantal maanden last te krijgen van de scheiding. Haar vader en ik wilden haar helpen en gelijk dacht ik aan jou. Ons meisje vond het de eerste keer even spannend, maar daarna keek ze er elke week enorm naar uit om jou te zien, maar ook de honden ;-). Bedankt voor je hulp, die we als heel prettig ervaren hebben!

ouder van een 7-jarig meisje | coachtraject

‘Onze dochter heeft weer die mooie ontspannen glimlach op haar gezicht!’ 

Onze dochter (9) had veel last van spanningen in zowel leuke als niet leuke situaties. Dit maakte dat ze niet meer onbezonnen kon genieten en vaak ineens in paniek raakte. Wij zochten hulp en vonden Rosalinde. Wat een geweldige coach! Ze communiceert duidelijk, helder en prettig en stelde onze dochter direct op haar gemak (dat was bijzonder), heeft echt aandacht en is opmerkzaam, waardoor zij onze dochter – en ook ons – snel kon ‘lezen’ en helpen.

De opdrachten zijn afwisselend en erg leuk voor een kind, er is goed over nagedacht en de details doen ertoe. De opdrachten met Bor vond onze dochter fantastisch en waren ongemerkt bijzonder leerzaam.

Onze dochter staat door de coaching steviger in haar schoenen en heeft weer die mooie ontspannen glimlach op haar gezicht!

ouder van een 9-jarig meisje | coachtraject