Kind 5-12 jaar

 

 

*** LET OP: PER 01-01-2023 IS DE PRAKTIJK GESLOTEN! ***
Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Misschien gaat het even niet zo lekker met je op dit moment. Het kan zijn dat je je boos, verdrietig of bang voelt. Wil je daar graag vanaf? Dan ben je welkom bij De Zevensprong. Hieronder vertel ik je meer.

Hoe werkt het?

De eerste keer komen alleen jouw ouders hiernaartoe. Als alleen je vader of moeder komt, is dat ook oké. Je ouders vertellen mij waar je last van hebt. En wat ze denken dat er aan de hand is. De keren daarna kom je zelf. Je mag dan ook vertellen waar je last van hebt en wat je graag anders wilt. Samen gaan we dan op zoek naar een oplossing die voor jou werkt. We doen dit op een manier die jij leuk vindt. Het kan zijn dat we een spel doen, gaan tekenen of knutselen, gaan bewegen of kletsen. En ben je een echte dierenvriend? Dan kunnen we ook een keer iets met de hond doen.

Voor welke dingen?

Je kunt voor verschillende dingen bij De Zevensprong terecht. Zo kun je leren hoe je:

  voor jezelf kunt opkomen;
  je fijner kunt voelen;
  rustig kunt blijven als je je boos voelt;
  je minder verdrietig kunt voelen als iemand waar je van houdt, er niet meer is;
  je weer beter kunt voelen als je vader en moeder gescheiden zijn;

Staat jouw voorbeeld er niet bij? Geen probleem. Samen overleggen we wat ik voor je kan doen.

Beroepsgeheim

Nog even iets belangrijks. Als kindercoach heb ik een beroepsgeheim. Dat zijn regels waar ik me aan moet houden als ik met je werk. Het heeft te maken met wat ik wel of niet aan je ouders mag vertellen.
Ben je jonger dan 12Dan moet ik volgens de regels aan je ouders vertellen wat we besproken hebben. Misschien vind je dat niet erg. Maar het kan ook zijn dat je daardoor sommige dingen niet tegen me durft te zeggen. Dat zou jammer zijn! Daarom heb ik er een oplossing voor bedacht. Voordat jij bij mij komt, vraag ik je ouders of zij het goed vinden dat je alles aan me vertelt. Ook als dat vervelende dingen over papa of mama zijn. Ik spreek met je ouders af dat ik hun wel vertel wat we hebben gedaan en hoe het met je gaat. Ik vertel ze dan alleen niet precies wat jij allemaal hebt gezegd. Zo kun je mij toch gewoon de dingen vertellen die je anders misschien niet verteld had! Hoe vaak je komt, weten we van tevoren niet. Dat is voor iedereen anders. Voor de meeste kinderen geldt dat 8 tot 10 keer genoeg is.

 

Tiener 12-15 jaar

In de puberteit verandert er veel. Je lijf verandert, je verandert van school, je hormonen zijn van slag, je bent op zoek naar wie je bent en hoe je je staande kunt houden in een groep. Het is niet gek als het dan even niet lekker met je gaat. Ik vind het belangrijk dat je weet dat veel van je leeftijdgenoten tegen dezelfde dingen aanlopen, al lijkt het misschien alsof je de enige bent.

In het stukje hierboven (voor 5-12 jarigen) heb je al een beetje kunnen lezen wat coaching is en met welke dingen je bij een coach terecht kunt. Voor jongeren van 12 jaar en ouder werken een paar dingen anders. Het eerste gesprek vindt dan niet alleen plaats met je ouders, maar je bent daar zelf ook bij. Zo krijg je meteen een indruk van wie ik ben en van de sfeer in de praktijkruimte. Je mag zelf vertellen wat er aan de hand is, maar is dat lastig voor je, dan is het natuurlijk ook prima als je ouders dat doen. 

Tijdens de coaching heb je zelf een belangrijke rol in wat we doen. Stel je het maar voor als een situatie waarin we samen in een auto zitten: jij houdt het stuur vast en bepaalt de route, ik begeleid je en stuur bij als het nodig is. We doen het samen en op een manier die voor jou oké voelt.

Ook het beroepsgeheim werkt anders voor kinderen van 12 jaar en ouder. Volgens de regels mag ik geen informatie doorgeven aan anderen. Dus ook niet aan je ouders. Op die regel is één uitzondering. Als je me iets vertelt wat ten koste gaat van jouw veiligheid of die van een ander moet ik actie ondernemen en andere mensen waarschuwen. Dit zal ik alleen doen als er echt geen andere oplossing is. In die situatie vertel ik je van tevoren dat ik dat ga doen en waarom ik dat doe. In andere situaties mag je steeds zelf aangeven wat je wilt terugkoppelen naar je ouders.

Hoe vaak je komt, hangt af van de vraag die je hebt. Meestal geldt voor pubers dat je na 5-7 keer zelf weer verder kunt.

Heb je vragen? Of wil je je aanmelden?

Vraag je ouders om contact op te nemen.