De coach & honden

De coach

Omdat het fijn is als je weet bij wie je kind terecht komt, stel ik me met veel plezier aan je voor. Mijn naam is Rosalinde Roos. Ik ben het gezicht achter De Zevensprong. Met mijn man, twee pubers en twee honden is het altijd gezellig druk bij ons in huis.

Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk als kindercoach. Mijn opleiding daarvoor heb ik gevolgd bij BGL. In de jaren daarna heb ik met veel plezier verschillende bijscholingen, verdiepingstrainingen en workshops gevolgd. Een paar voorbeelden:

  Rots&Water​ (weerbaarheid);
  Animal Assisted Interventions​ (dierondersteunde interventies tijdens de coaching);
  Mindfulness Based Cognitive Therapy​;
  Verlies in Beeld (rouw- en verliessituaties neerzetten via Duplopoppetjes).

Mijn kwaliteiten als kindercoach?​ Het aanvoelen van en aansluiten bij ouder en kind, mijn rust, mijn passie voor en plezier in mijn werk, het neerzetten van een sfeer waarin een kind zich veilig voelt, een gezonde dosis humor en mijn oprechte interesse in een kind.

Ik krijg ontzettend veel energie van mijn werk! Ik geniet van de lichtjes die in de kinderogen verschijnen als een kind ontdekt hoeveel mooie eigenschappen en mogelijkheden hij/zij heeft. Ik word er nog altijd blij van als ik zie hoe een kind letterlijk en figuurlijk groeit en zich ontwikkelt. En ik voel me enorm bevoorrecht dat ik dat proces mag begeleiden!

Volg je De Zevensprong al op Facebook?

Neem gerust een kijkje!

De honden

Nika is onze eerste hond. In 2010 kwam ze als pup bij ons in huis. Ze is zelfstandig, mensgericht en vindt het heerlijk om te werken. Ze is niet snel van slag. Buiten kan ze druk en enthousiast zijn, maar in huis is ze heel rustig. Nu ze ouder wordt, is ze wat sneller stram en moe. Maar in haar koppie is ze nog altijd jong en energiek. Haar kwaliteiten? Haar gehoorzaamheid, maar vooral ook haar enorme talent om zich aan te passen aan wat de kinderen die hier komen prettig vinden.

Bor kwam eind 2017 bij ons. Hij was toen 16 maanden oud. Het was de bedoeling dat Bor blindengeleidehond zou worden, maar medische problemen gooiden roet in het eten. Bor is het liefste de hele dag bij je in de buurt en vindt het heerlijk om mee op pad te gaan. Hij is af en toe wat eigengereid, laat zich geregeld horen en vindt sommige dingen een beetje spannend. Zijn sterke kanten? Zijn rust en zijn lieve, aanhankelijke karakter. 

De honden worden maximaal 2 keer per week ingezet tijdens de coaching. Dat betekent dat je kind per 5 afspraken meestal 1 keer met (een van) de honden werkt. Op deze manier is het niet alleen een feestje voor je kind, maar blijft het ook leuk en gezond voor de honden.