De coach & honden

De coach

Mijn naam is Rosalinde Roos. Ik ben het gezicht achter De Zevensprong. Met mijn man, twee pubers en twee honden is het altijd gezellig druk bij ons in huis.

Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk als kindercoach. Mijn opleiding daarvoor heb ik gevolgd bij BGL. In de jaren daarna heb ik met veel plezier verschillende bijscholingen, verdiepingstrainingen en workshops gevolgd. Een paar voorbeelden daarvan zijn:

  Rots&Water
  Animal Assisted Interventions
  Mindfulness Based Cognitive Therapy
  Verlies in Beeld

Mijn kwaliteiten als kindercoach?​ Het aanvoelen van en aansluiten bij ouder en kind, mijn rust, mijn passie voor en plezier in mijn werk, het neerzetten van een sfeer waarin een kind zich veilig voelt, een gezonde dosis humor en mijn oprechte interesse in een kind.

Ik vind het iedere keer weer bijzonder om samen met een kind op zoek te gaan naar de schat aan mogelijkheden die hij of zij in zich heeft. Om te zien hoe een kind letterlijk en figuurlijk groeit en zich ontwikkelt en in dat proces een stukje mee te mogen lopen en het te mogen begeleiden.

Volg je ons al op Facebook?

Neem gerust een kijkje!

De honden

Nika is onze eerste hond. In 2010 kwam ze als pup bij ons in huis. Ze is enorm leergierig, zelfstandig, mensgericht en vindt het heerlijk om te werken. Ze is niet snel van slag. In huis is ze heel rustig. Haar kwaliteiten? Haar gehoorzaamheid, maar vooral ook haar enorme talent om zich aan te passen aan wat de kinderen die hier komen prettig vinden.

Bor kwam eind 2017 bij ons. Hij was toen 16 maanden oud. Het was de bedoeling dat Bor blindengeleidehond zou worden, maar medische problemen gooiden roet in het eten. Bor is het liefste de hele dag bij je in de buurt en vindt het heerlijk om mee op pad te gaan. Hij is af en toe wat eigengereid, laat zich geregeld horen en vindt sommige dingen een beetje spannend. Zijn kwaliteiten: zijn rust en zijn lieve, aanhankelijke karakter. 

De honden worden maximaal 2 keer per week ingezet tijdens de coaching. Dat betekent dat je kind per 5 afspraken meestal 1 keer met (een van) de honden werkt. Op deze manier is het niet alleen een feestje voor je kind, maar blijft het ook leuk en gezond voor de honden.