De coach & honden

De coach

Overweeg je om een afspraak te maken bij De Zevensprong? Dan wil je natuurlijk weten bij wie je kind terechtkomt. Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Rosalinde Roos. Ik ben getrouwd, moeder van 2 pubers en baasje van 2 honden. Reuring genoeg dus. En vooral heel erg genieten! Maar ik herken ook de struggles die je als ouder kunt hebben. Je onzekerheid, je kwetsbaarheid, je dilemma’s en je vragen. Omdat die hier ook gewoon voorbijgekomen zijn de afgelopen jaren. Boze buien, verdriet en onzekerheden, huiswerkperikelen, noem maar op…
Ik had het geluk dat ik vanuit mijn opleiding dingen kon toepassen in mijn eigen opvoeding. Soms hortend, soms stotend, soms struikelend… maar vooral met veel liefde en plezier en met als resultaat 2 sociale, zelfstandige en leuke bijna-volwassenen.

Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk als kindercoach. Mijn werk geeft me ontzettend veel energie! Ik geniet als ik zie hoe doffe ogen weer gaan stralen. Hoe een onzeker kind opeens wél zijn grens aangeeft. Ik word er nog altijd blij van als ik zie hoe een kind letterlijk en figuurlijk groeit en zich ontwikkelt. En ik voel me enorm bevoorrecht dat ik dat proces mag begeleiden!

Na de opleiding tot kindercoach (BGL) heb ik in de afgelopen jaren met veel plezier bijscholingen, verdiepingstrainingen en workshops gevolgd. Een paar voorbeelden:

  Rots&Water​ (weerbaarheid);
  Animal Assisted Interventions​ (dierondersteunde coachinterventies);
  Mindfulness Based Cognitive Therapy​;
  Verlies in Beeld (rouw- en verliessituaties neerzetten via Duplopoppetjes);

Iedere kindercoach brengt eigen kwaliteiten mee. De mijne? Ik straal rust, openheid en vertrouwen uit. Jullie zullen dan ook snel op je gemak zijn. Ik doe mijn werk met liefde en vanuit een oprechte betrokkenheid bij jou en je kind. Dat voel je in alles. En tot slot? Ik vind het heerlijk om humor in te zetten. Omdat ik ervan overtuigd ben dat humor dingen ‘lichter’ maakt. Samen met je kind plezier maken en je kind tegelijk iets leren: dat is hoe ik graag werk!

Volg je De Zevensprong al op Facebook?

Neem gerust een kijkje!

De honden

Nika is onze eerste hond. In 2010 kwam ze als pup bij ons in huis. Ze is zelfstandig, mensgericht en vindt het heerlijk om te werken. Ze is niet snel van slag. Buiten kan ze druk en enthousiast zijn, maar in huis is ze heel rustig. Nu ze ouder wordt, is ze wat sneller stram en moe. Maar in haar koppie is ze nog altijd jong en energiek. Haar kwaliteiten? Haar gehoorzaamheid, maar vooral ook haar enorme talent om zich aan te passen aan wat de kinderen die hier komen prettig vinden.

Bor kwam eind 2017 bij ons. Hij was toen 16 maanden oud. Het was de bedoeling dat Bor blindengeleidehond zou worden, maar medische problemen gooiden roet in het eten. Bor is het liefste de hele dag bij je in de buurt en vindt het heerlijk om mee op pad te gaan. Hij is af en toe wat eigengereid, laat zich geregeld horen en vindt sommige dingen een beetje spannend. Zijn sterke kanten? Zijn rust en zijn lieve, aanhankelijke karakter. 

De honden worden maximaal 2 keer per week ingezet tijdens de coaching. Dat betekent dat je kind per 5 afspraken meestal 1 keer met (een van) de honden werkt. Op deze manier is het niet alleen een feestje voor je kind, maar blijft het ook leuk en gezond voor de honden.