De coach & honden

De coach

Bij wie kom je terecht?
Natuurlijk wil je weten bij wie je kind terechtkomt. Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Rosalinde Roos. Ik ben getrouwd, moeder van 2 bijna volwassen zonen en baasje van 2 honden. Reuring genoeg dus en vooral heel erg genieten! Maar ik herken ook de struggles die je als ouder kunt hebben. Je onzekerheid, je kwetsbaarheid, je dilemma’s en je vragen. Omdat die hier ook gewoon voorbijkwamen de afgelopen jaren. Boze buien, verdriet en onzekerheden, huiswerkperikelen, noem maar op…

Sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk als kindercoach. Mijn werk geeft me ontzettend veel energie! Ik geniet als ik zie hoe doffe ogen gaan stralen. Hoe een onzeker kind opeens wél zijn grens aangeeft. Ik word er nog altijd blij van als ik zie hoe een kind letterlijk en figuurlijk groeit en zich ontwikkelt. En ik voel me enorm bevoorrecht dat ik dat proces mag begeleiden!

Opleiding
Na de opleiding tot kindercoach (BGL) heb ik in de afgelopen jaren met veel plezier bijscholingen, verdiepingstrainingen en workshops gevolgd. Een paar voorbeelden:

  Rots&Water​ (weerbaarheid);
  Animal Assisted Interventions​ (dierondersteunde coachinterventies);
  Mindfulness Based Cognitive Therapy​;
  Verlies in Beeld (rouw- en verliessituaties neerzetten via Duplopoppetjes);

Kwaliteiten
Iedere kindercoach brengt zijn eigen sterke kanten mee. De mijne? Ik straal rust, openheid en vertrouwen uit. Jullie zullen dan ook snel op je gemak zijn. Ik doe mijn werk met liefde en vanuit een oprechte betrokkenheid bij jou en je kind. Dat voel je in alles. En tot slot? Ik vind het heerlijk om humor in te zetten. Omdat ik ervan overtuigd ben dat humor dingen ‘lichter’ maakt. Samen met je kind plezier maken en je kind tegelijk iets leren: dat is hoe ik graag werk!

Sinds 2021 heb ik er een nieuwe werkuitdaging bij. Ook weer iets waar ik ontzettend blij van word! Het betekent dat het aantal dagen dat ik coach, beperkter is. Aan mijn passie voor het vak doet het niets af: die is nog altijd even groot. Misschien zelfs nóg wel groter, omdat ik besef hoe luxe het is om te mogen doen waar je hart ligt.

Volg je De Zevensprong al op Facebook?

Neem gerust een kijkje!

De honden

IN MEMORIAM
Nika
 was onze eerste hond. In 2010 kwam ze als pup bij ons in huis. Ze was zelfstandig, mensgericht en vond het heerlijk om te werken. Ze was niet snel van slag. Buiten kon ze druk en enthousiast zijn, maar in huis was ze rustig. Vanaf de start van De Zevensprong was ze erbij. Haar grootste kwaliteit? Haar enorme talent om zich aan te passen aan wat de kinderen die hier kwamen  nodig hadden. Wat heeft ze veel betekend voor ons gezin én voor mijn praktijk.
Op 17 juli 2021 moesten we haar laten gaan. Ik ben ontzettend blij dat ze tot de laatste dag haar eigen blije zelf mocht blijven. En wat voel ik me dankbaar en een geluksvogel dat ik zo lang met deze bijzondere hond mocht werken.

Bor kwam eind 2017 bij ons. Hij was toen 16 maanden oud. Het was de bedoeling dat Bor blindengeleidehond zou worden, maar medische problemen gooiden roet in het eten. Bor is het liefste de hele dag bij je in de buurt en vindt het heerlijk om mee op pad te gaan. Hij is af en toe wat eigengereid, laat zich geregeld horen en vindt sommige dingen een beetje spannend. Zijn sterke kanten? Zijn rust, zijn gevoeligheid en zijn lieve, aanhankelijke karakter. 

Ik zet Bor maximaal 2 keer per week in tijdens de coaching. Dat betekent dat je kind per 5 afspraken meestal 1 keer met hem werkt. Op deze manier is het niet alleen een feestje voor je kind, maar blijft het ook leuk en gezond voor de hond.