Coaching kind

In een coachtraject werkt je kind op een ontspannen manier aan het doel waarvoor jullie komen. Misschien gaan we creatief aan de slag of leert je kind vanuit beweging nieuwe vaardigheden aan. Het kan ook zijn dat we oefeningen doen waarbij je kind ervaart hoe belangrijk het is om zijn/haar stem en lichaamstaal op een goede manier te gebruiken. En natuurlijk is een spel of het werken met één van de honden ook een optie. Je kind mag daarbij altijd aangeven wat hij/zij leuk vindt. Je kind komt in een coachtraject gemiddeld 8 tot 10 keer. Een afspraak duurt een uur.

Je kind is van harte welkom als hij of zij problemen ervaart op het gebied van:

  zelfvertrouwen
  weerbaarheid
  (faal)angst
  hoogbegaafdheid
  scheiding
  gevoeligheid
  rouw of verlies
  sociale vaardigheden
  spanning of stress

Omgaan met honden

Waarom is je kind bang voor honden? Soms is dat heel duidelijk. Je kind is een keer geschrokken of mogelijk zelfs gebeten​. Misschien ben je zelf bang en heb je dat onbedoeld overgedragen. Wat de reden ook is: je kind heeft er last van en wordt beperkt in zijn activiteiten.

Als je kind hier komt, gaan we eerst kijken wat jullie einddoel is. Wil je kind een hond passeren zonder stress? Wil hij/zij een hond durven aaien? De volgende stap is dat je kind uitleg krijgt over honden. Waarom doet een hond wat hij doet? Wat kun je zien aan de lichaamstaal van de hond?Wat kun je doen? En wat kun je beter laten?​ Een stapje verder is de kennismaking met één van de honden. Eerst van een afstand en naarmate je kind meer ontspant, steeds wat dichterbij. De grenzen van je kind zijn in het hele traject leidend voor het tempo dat we volgen.

Langzaam aan bouwen we het contact uit naar het aaien van de hond, het doen van spelletjes met de hond, wandelen in het park waar ook andere honden lopen enzovoort. Jullie bepalen wat je wilt, samen kijken we welke mogelijkheden daarvoor zijn. 

Ouderondersteuning

Heb jij vooral behoefte aan iemand die met je meedenkt over de manier waarop je als ouder met bepaald gedrag van je kind om kunt gaan? Dan kunnen we een ouderconsult afspreken. Samen kijken we naar wat er precies speelt tussen jou en je kind. We kijken niet alleen naar wat er niet goed gaat, maar richten ons vooral op de dingen die wél goed gaan. Juist omdat de dingen die wel goed gaan vaak de sleutel vormen tot de gewenste verandering. Je krijgt inzicht in jouw handelen en de reacties daarop van je kind. Doordat jij in beweging komt, doorbreek je de vicieuze cirkel waarin je met je kind terechtgekomen bent. Vaak heb je na één gesprek alweer voldoende handvatten om zelf verder te kunnen.

Maar... er is nog meer! Benieuwd?

Neem dan een kijkje op de pagina met overige activiteiten. De jaarlijkse Brugklastraining heeft er een plekje en je vindt er informatie over de Tieneravonden. Wil je graag meer lezen over zaken rond de opvoeding van je kind? Op dezelfde pagina vind je mijn blog.